ГоловнаСуспільствоВійна

Більшість жителів ОРДЛО назвали війну на Донбасі внутрішнім українським конфліктом

Ті, хто залишився на окупованій території, не вірять в те, що війну почала Росія.

Більшість жителів ОРДЛО назвали війну на Донбасі внутрішнім українським конфліктом
Фото: EPA/UPG

Більшість жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей вважають війну на Донбасі внутрішнім українським конфліктом.

Про це пише ZN.ua з посиланням на соціологічне опитування компанії "Нью Імідж Маркетинг Груп", проведене з 7 по 31 жовтня. Методом face-to-face опитали 1606 респондентів: 800 - у непідконтрольній частині Луганської і 806 - в непідконтрольній частині Донецької областей. Похибка результатів не перевищує 3,2%.

76% сказали, що "повністю згодні" і "скоріше згодні" з тим, що війна в Донбасі - це внутрішній український конфлікт (35,6 і 40,5% - відповідно).

"Швидше не згодні" з цим - 14,1%. Абсолютно незгодних набралося 9,3%.

Фото: zn.ua

У зв'язку з цим більшість опитаних (63,6%) заявили, що платити за відновлення Донбасу має Україна, а контролювати цей процес - окупаційна влади (67%) або Росія (50,2%).

Жителі ОРДЛО абсолютно не вірять в те, що війна була розпочата Росією і місцевими проросійськими угрупованнями. З цим згодні менш ніж 10%.

На їхню думку, відповідальність за конфлікт скоріше несуть українська влада після Майдану, Сполучені Штати Америки, місцеві майданівці, українська влада до Майдану, Євросоюз.

Фото: zn.ua

Дослідження проводили на замовлення "Українського інституту майбутнього" і "Дзеркала тижня. Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram