ГоловнаСуспільствоВійна

Сайдік привітав рішення про розведення військ 9 листопада

Він упевнений, що виконання рішення ТКГ про розведення сил і засобів дозволить зміцнити довіру між сторонами.

Сайдік привітав рішення про розведення військ 9 листопада
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік привітав рішення сторін почати розведення військ в районі Петровського 9 листопада. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вітаю рішення Тристоронньої контактної групи, прийняте за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, про початок відновленого відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петровського 9 листопада 2019 року о 12:00", - зазначив Сайдік.

Він повідомив, що раніше закликав сторони використовувати успішний досвід розведення на ділянках під Станицею Луганською і Золотим і зробити все необхідне для відновлення процесу розведення сил під Петровським.

"При цьому хотілося б відзначити конструктивність сторін, які при початковій відсутності консенсусу щодо дати розведення сил і засобів в районі Петровського, змогли проте знайти спільну мову про початок цього відводу, виходячи з того, що він повинен здійснюватися дзеркально і одночасно", - підкреслив Сайдік.

Він також висловив упевненість, що виконання Рамкового рішення ТКГ про розведення сил і засобів дозволить зміцнити довіру між сторонами і полегшить переговорний процес.

Нагадаємо, російські бойовики "ДНР" відмовилися підтвердити розведення сил і засобів на ділянці біля Богданівки і Петровського 8 листопада. У зв'язку з чим, розведення перенесли на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram