ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві напали на антикорупційного активіста (оновлено)

Ударили в голову ззаду, бризнули з газового балончика в очі і втекли.

Вранці 8 листопада в Києві відбувся напад на члена правління громадської організації "Стейтвотч" Олександра Леменова, який також входить до складу однієї з кадрових комісій ГПУ і бере участь у процесі переатестації прокурорів.

Про це він повідомив у фейсбуці.

Напад стався близько 7:45 на вулиці Максимовича на півдні Києва.

Леменов написав, що на нього напали двоє людей. Спочатку вдарили по голові ззаду, потім бризнули з газового балончика в очі і втекли.

"Якийсь дитячий садок... Працівниками Державтоінспекції зафіксовано все в процесуальному порядку, злочинців, як і замовників, будуть шукати", - написав активіст.

Оновлення. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу, повідомляють на сайті столичної поліції.

"Сьогодні близько 8:00 на спецлінію "102" до Голосіївського управління поліції від 30-річного юриста надійшло повідомлення про те, що біля будинку на вулиці Максимовича до нього підбігли двоє невідомих і розпорошили в обличчя сльозогінний газ. Також заявник додав, що після невдалої спроби заволодіти його смартфоном молодики втекли. На місце події виїхали правоохоронці, які проводять невідкладні слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram