ГоловнаСуспільствоВійна

Bellingcat установив нові імена горлівського бойовика Безлера й офіцера ГРУ Іваннікова

Вони отримали підроблені паспорти і переховуються в окупованому Криму та Росії.

Bellingcat установив нові імена горлівського бойовика Безлера й офіцера ГРУ Іваннікова
Игорь Безлер
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила нові імена двох бойовиків "ЛДНР" - Ігоря Безлера й Олега Іваннікова, які переховуються в окупованому Криму та Росії.

Про це йдеться на сайті групи.

Зазначено, що Безлер і Іванніков отримали підроблені паспорти. При цьому їх не внесли в базу даних платників податків Росії, оскільки вони не мають ідентифікаційного номера.

Безлер живе з паспортом на ім'я Ігоря Миколайовича Берегового, дата народження - 30 грудня 1965 року. Іванніков тепер за паспортом Андрій Лаптєв.

У паспортному столі Москви створювали ідентифікаційні дані для "Лаптєва" і "Берегового" одночасно, тому різниця в їхніх паспортних номерах становить кілька десятків (номер паспорта Безлера - 4513078492, номер Іваннікова - 4513078464).

Відомо, що Безлер з жовтня 2014 року перебуває в окупованому Сімферополі. Про Іваннікова відомо, що він перебуває на території Росії. Обидва бойовики - офіцери Головного розвідуправління РФ.

Нагадаємо, офіцера ГРУ Іваннікова в Україні оголошено в розшук. Він брав участь у перекидання "Бука", який збив MH17. Раніше він був міністром оборони Південної Осетії і одним з кураторів ПВК Вагнера.

Безлер (на прізвисько "Бєс") керував горлівськими бойовиками з весни по осінь 2014 року. 1 листопада 2014 року один з ватажків бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) повідомив, що Безлер "подав у відставку і пішов у запас, перебуває на Кримському півострові". За день до цього Генеральна прокуратура України оголосила Безлеру й Гіркіну підозри в умисних вбивствах і тортурах.

Влітку минулого року Безлер приїжджав на непідконтрольну частину Донбасу, про що свідчили його фото в соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram