ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ відсторонило директорку Національного інституту раку

Комісійна перевірка триватиме до грудня 2019 року.

Фото: Мария Лебедева

Директорку Національного інституту раку Олену Колесник відсторонили від виконання посадових обов'язків на час проведення комісійної перевірки Міністерства охорони здоров'я, яка відбуватиметься до грудня 2019 року.

Про це на засіданні Комітету з питань охорони здоров'я заявив заступник міністра охорони здоров'я Андрій Семиволос, передає кореспондент LB.ua.

Він зачитав відповідний наказ на засіданні, де обговорювалася ситуація навколо Національного інституту раку.

Фото: Мария Лебедева

Фото: Мария Лебедева

Фото: Мария Лебедева

"Колесник відсторонена від виконання обов'язків директора, її обов'язки на час проведення розслідування покладено на заступника з організаційно-методичної роботи (Лукашенко). Перевірка проводиться, в тому числі щоб виявити відповідність директора займаній посаді, згідно її контрактом. Ми рухаємося до реорганізації", - заявив на засіданні Семиволос.

Нова комісійна перевірка розпочала роботу в рамках проведення реструктуризації інституту і надання йому автономізації. Колесник поставила свій підпис під відповідним документом, підтвердивши, що з наказом вона ознайомлена.

Нагадаємо, що на цей момент триває розслідування в рамках двох кримінальних справ про закупівлі НІР через систему ProZorro. 25 жовтня МОЗ оголосило результати аудиту в інституті, протягом якого були виявлені численні порушення, і передало результати правоохоронцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram