ГоловнаСуспільствоПодії

Росіянин, який перебував у розшуку, втік дорогою з аеропорту "Бориспіль" в ізолятор

Утікача впіймали біля Василькова.

Фото: kv.npu.gov.ua

Співробітники поліції проґавили 51-річного громадянина Росії, який перебував у міжнародному розшуку за скоєння низки злочинів, після того як його затримали в аеропорту "Бориспіль".

Про це йдеться на сайті Головного управління Нацполіції в Київській області.

Чоловіка затримали прикордонники разом зі співробітниками Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва.

На нього склали протокол про затримання за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу і відправили в ізолятор тимчасового утримання до прийняття рішення судом. Але під час доставлення в ІТТ росіянин утік.

Поліцейські просять допомогти знайти втікача. Його прикмети: зріст 170 см, худорлявої статури, виголені скроні, коротке русяве волосся в формі поздовжньої смуги, коротка борода чорного кольору. Був одягнений у спортивний костюм чорного кольору і коричневу куртку.

Оновлення 13:45. Утікача незабаром упіймали біля Василькова, йдеться на сайті поліції.

Мешканці помітили чоловіка на околиці міста, а бійці спецпідрозділу тактико-оперативного реагування та полку поліції спеціального призначення наздогнали втікача в полі.

Фото: kv.npu.gov.ua

Після цього його доправили в ізолятор тимчасово тримання, де він очікуватиме рішення суду про обрання запобіжного заходу.

Крім того, іноземець тепер відповідатиме згідно із законодавством України за втечу з-під варти. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження згідно зі ст. 393 (втеча з-під варти) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, в серпні в аеропорту "Бориспіль" під час екстрадиції від співробітників Служби безпеки України втік громадянин Ізраїлю Амос Дов Сільвер. Його знайшли через день в Умані і з другої спроби відправили на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram