ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила своїх працівників на незаконному прослуховуванні

Експрацівник СБУ підбирав замовників, діючі забезпечували збут інформації.

СБУ викрила своїх працівників на незаконному прослуховуванні
Фото: СБУ

Оперативники СБУ встановили, що діючі й ексспівробітники відомства незаконно прослуховували абонентів і продавали отриману інформацію. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Зловмисники через особисті перевірені зв'язки підшукували клієнтів для надання "послуг". Колишній працівник підбирав замовників, діючі технічно забезпечували збут отриманої інформації", - сказано в повідомленні СБУ.

Вартість прослуховування одного абонентського номера становила 9 тисяч доларів на два місяці. Досудове слідство ще встановлює точну кількість абонентів, які постраждали від дій працівників СБУ.

У рамках кримінального провадження, порушеного за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Фото: СБУ

На цей момент тривають невідкладні слідчо-оперативні дії, приймається рішення про оголошення фігурантам справи про підозри у вчиненні кримінального правопорушення. Фігурантам справи може загрожувати від 8 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітник СБУ продавав марихуану жителям Донецької області. У цій справі ДБР уже скерувало в суд обвинувальний акт. Зазначають, що правоохоронець займався цим спільно з цивільною особою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram