ГоловнаСуспільствоЖиття

Вишинський не з'явився на суд до Києва "через стан здоров'я" (оновлено)

Судове засідання перенесли на 14 січня 2020 року.

Вишинський не з'явився на суд до Києва "через стан здоров'я" (оновлено)
Кирилл Вышинский
Фото: Lb.ua

Обвинувачений у державній зраді керівник "РИА Новости-Україна" Кирило Вишинський не приїде до Києва на засідання суду "через стан здоров'я".

Про це він заявив російським ЗМІ.

"Сьогодні вранці виписали з Першого меду (Першого державного медичного університету ім. Сеченова, - ред.), де проходив медичне обстеження. І просто фізично не можу опинитися в Києві", - сказав Вишинський.

Він також заявив, що дізнався про проблеми зі здоров'ям під час обстеження.

"Оскільки в мене були певні проблеми і в тюрмі, а там медицина символічна, то зараз дізнаюся багато не завжди цікавого і приємного. І, на жаль, ці процеси будуть тривати", - сказав Вишинський.

Його адвокати сьогодні проситимуть суд про перенесення засідання. Зараз суд повинен почати розглядати справу по суті, визначивши порядок вивчення доказів, допиту свідків.

Оновлення. "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що Подільський районний суд міста Києва переніс судове засідання у справі Вишинського на 14 січня 2020 року.

Нагадаємо, Вишинського затримали 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). У нього вдома знайшли російський паспорт і медаль "За повернення Криму", а пізніше під час судового процесу Вишинський заявив, що не вважає себе українським громадянином.

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив до Криму, де за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР".

7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін полоненими, під час якого Вишинського відправили в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram