ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони пообіцяло всебічну допомогу в справі бронежилетів

Оборонне відомство надасть слідству всю необхідну інформацію.

Міноборони пообіцяло всебічну допомогу в справі бронежилетів
Фото: Макс Левин

Міноборони зацікавлене в проведенні об'єктивного і неупередженого слідства у справі про закупівлю бронежилетів і надасть слідству всю необхідну інформацію.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

"У зв'язку з повідомленням Генеральною прокуратурою України підозри посадовим особам Міністерства оборони щодо можливих порушень, вчинених ними під час закупівлі індивідуальних засобів бронезахисту, оборонне відомство повідомляє, що надасть всебічну допомогу слідству з метою встановлення істини в цій справі", - йдеться в повідомленні.

Також наголошено, що в рамках боротьби з корупцією Міноборони проводить жорстку кадрову політику для очищення лав Збройних сил України від осіб, схильних до зловживання службовим становищем і отримання неправомірних винагород і хабарів.

"Разом з тим зазначаємо, що, відповідно до законодавства України, ніхто не може вважатися винуватим у скоєнні злочину, доки вину не буде доведено в суді", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило про підозру п'ятьох топ чиновників Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів "Корсар". Підозри отримали начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Олександрович Марченко, його заступниця Ольга Юріївна Капінус, перший заступник начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Сергій Віталійович Почтаренко, двоє начальників підрозділу - Пиковець і Комирянський.

Встановлено, що Міноборони закупило 20 тис. бронежилетів вартістю 176 млн гривень, однак 7 тис. бронежилетів виявилися бракованими. Збитки становили 61 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram