ГоловнаСуспільствоПодії

У Британії офіційно почалася передвиборна кампанія

Позачергові парламентські вибори в країні пройдуть 12 грудня.

У Британії офіційно почалася передвиборна кампанія
Фото: EPA/UPG

У Великобританії в середу, 6 листопада, офіційно почалася передвиборна кампанія. Для цього офіційно розпустили нинішній склад парламенту країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Позачергові вибори пройдуть 12 грудня, а перше засідання заплановано на 16 грудня.

Зазначають, що прем'єр Британії Борис Джонсон має намір завдяки цим виборам вийти із патової ситуації, пов'язаної з Брекзитом, але спостерігачі не впевнені, що це йому вдасться. Хоча очолювані Джонсоном консерватори лідирують у соціологічних опитуваннях, не виключено, що жодна з великих партій не матиме абсолютної більшості.

Також у Великобританії ширяться чутки про неопублікований звіт, який із 17 жовтня нібито є в руках Джонсона. Там ідеться про гадане втручання Росії в агітаційну кампанію Брекзиту 2016 року, включаючи спроби проникнення в Консервативну партію, і в парламентські вибори 2017 року.

Джонсон пізно ввечері у вівторок, 5 листопада, провів телефонні переговори з президентом США Дональдом Трампом. Вони обговорили американо-британські торговельні відносини після Брекзиту. Як заявили в Білому домі, обидві сторони підтвердили свій намір укласти "надійну" двосторонню торговельну угоду. Поки Великобританія є членом Євросоюзу, вона не може укласти таку угоду.

В адміністрації Джонсона заявили, що британський прем'єр поквапив Трампа зі скасуванням штрафних мит на шотландське віскі, а також зажадав, щоб мита на імпорт автомобілів із ЄС, які торкнуться і Великобританії, не було запроваджено.

Нагадаємо, Євросоюз погодився на гнучку відстрочку Брекзиту до 31 січня 2020 року.

Попередні вибори у Великобританії пройшли 2017 року. Перемогу на них із невеликою перевагою здобули консерватори, яких тоді очолювала Тереза Мей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram