ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала 15-річного підозрюваного у вбивстві 14-річної одеситки

Вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу.

Співробітники Національної поліції затримали 15-річного підозрюваного в вбивстві 14-річної дівчинки в Одеській області.

Пресслужба обласної поліції повідомляє, що підозрюваний перебуває на профілактичному обліку в поліції, його влітку засудили до умовного терміну за грабіж.

"Поліцейські зібрали достатньо доказів прямої причетності підлітка до вбивства дівчинки. Зокрема, встановлено, що після скоєного він заволодів мобільним телефоном вбитої. Телефон та інші речові докази вилучили, а хлопця - затримали в порядку ст. 208 КПК. Зараз з ним проводяться невідкладні слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

14-річна одеситка 2 листопада пішла гуляти з друзями і не повернулася додому.

Поліція знайшла тіло дівчини вранці 3 листопада в лісосмузі на території Лиманського району. За результатами розтину, причиною її смерті стала асфіксія (задушення).

Поліцейські встановили особу хлопця, з яким дівчина пішла від компанії. Його знайшли вдень 3 листопада: хлопець переховувався у своїх знайомих.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу.

Зараз за фактом умисного вбивства неповнолітньої триває досудове слідство, розпочате за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних експертиз, а також інших слідчо-розшукових заходів можлива додаткова кваліфікація злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram