ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ не клопотатиме про арешт майна Гладковського

Арешт його майна теоретично можливий за умови подання позову на потенційне відшкодування збитку.

НАБУ не клопотатиме про арешт майна Гладковського
Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро не звертатиметься до суду, щоб арештувати майно ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Про це повідомило джерело в бюро агентству "Українські новини".

"Санкція злочину, який йому інкримінують, не передбачає конфіскації майна, тому звертатися не будемо", - сказав він.

За його словами, арешт його майна теоретично можливий за умови подання позову на потенційне відшкодування шкоди, проте наразі про це не йдеться.

Нагадаємо, Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом у Брюссель, де він нібито планував відвідати автовиставку. Однак слідство вважає, що Гладковський з сім'єю збиралися втекти з країни через загрозу кримінального розслідування.

Йому закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана". Розмір збитків, завданих державі, оцінюється в 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тис. доларів у 2016-2018 роках.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд арештував Гладковського на 60 діб з можливістю внести 10 млн 623 тис. гривень застави. 21 жовтня сім'я Гладковського внесла заставу і він вийшов з СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram