ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтвердила розведення сил у Золотому

Мартін Сайдік закликав зробити все необхідне для якнайшвидшого розведення сил у районі Петрівського.

ОБСЄ підтвердила розведення сил у Золотому
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила завершення відведення сил і техніки в районі Золотого Луганської області.

Про це йдеться у звіті на сайті місії.

"Я вітаю завершення виведення сил і техніки з Золотого і початок діяльності з розмінування території. Натхнений прогресом у Станиці-Луганській і Золотому я наполегливо закликаю сторони зробити все необхідне для якнайшвидшого розведення сил у районі Петрівського", - заявив спецпредставник голови ОБСЄ в Україні Мартін Сайдік.

Він також зазначив, що виконання зобов'язань щодо роз'єднання сил і техніки сприятиме зміцненню довіри між сторонами і мирному врегулюванню конфлікту на сході України.

Нагадаємо, 1 листопада українська сторона завершила розведення сил і техніки в Золотому. Розведення сил у Петрівському відклали через обстріли бойовиків.

Процес відведення на кожній ділянці повинен займати 30 днів, з яких безпосередньо відведення сил триватиме три доби. Процес може початися тільки після того, як мине сім днів повного припинення вогню на ділянці розведення, підтвердженого місією ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram