ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ здійснює незаконне стеження в ЄСПЛ, - правозахисники

За словами правозахисника, Рада Європи вже проводить розслідування

НАБУ здійснює незаконне стеження в ЄСПЛ, - правозахисники
Фото: Lb.ua

Агенти Національного антикорупційного бюро України здійснюють незаконне стеженням в Європейському суді з прав людини. Про це повідомив представник Харківської правозахисної групи Євген Захаров, передає "РБК-Україна".

За його словами, детектив НАБУ Сергій Рокунь з іще одним невстановленим колегою, з директором бюро Артемом Ситником і його першим заступником Гізо Углавою летіли з Києва до Франкфурта.

"За даними джерела, Артем Ситник особисто підтвердив проведення стеження в Європейському суді. Як повідомило інше джерело, у відповідному органі Ради Європи розпочато службове розслідування щодо цих незаконних дій", - зазначив Захаров.

Він також підкреслив, що ЄСПЛ перебуває під міжнародним імунітетом і для таких слідчих дій недостатньо рішення українського суду. Крім того, він припустив, що ці дії можуть бути кваліфіковані як шпигунство, що поставить під загрозу розгляд тисяч заяв громадян України, а також п'яти міждержавних справ України проти РФ з приводу окупації Криму і частини Донбасу.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Єврейська громада Києва звинувачувала НАБУ в незаконному стеженні. Пізніше бюро спростувало цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram