ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали шахрая, який за $1,5 млн "продавав" посади в держорганах (оновлено)

Чоловік називався "позаштатним помічником і близьким другом" майже всіх вищих осіб держави.

У Києві затримали шахрая, який за $1,5 млн "продавав" посади в держорганах (оновлено)
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники правоохоронних органів затримали шахрая, який вдавав із себе товариша президента Володимира Зеленського й інших перших осіб держави: спікера Дмитра Разумкова, голови Офісу президента Андрія Богдана, його першого заступника Сергія Трофимова і міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Про це повідомила пресслужба Генпрокуратури.

Затримали його після того, як він запропонував забезпечити призначення на керівну посаду заступника одного з державних підприємств у сфері освіти. Свої послуги він оцінив у 28 тис. гривень і 50 тис. доларів.

18 жовтня гроші в гривнях йому перерахували на картковий рахунок, а 31 жовтня після отримання другої частини грошових коштів у розмірі 50 тисяч доларів підозрюваного затримали на місці вчинення злочину.

Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 (замах на шахрайство), ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України (підбурювання до давання хабара).

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин скоєного злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Оновлення. У Службі безпеки уточнили, що шахрай підшукував "клієнтів" через контакти з діловими колами та чиновниками середньої ланки і намагався "продавати" їм посади. Він називався "позаштатним помічником і близьким другом" майже всіх вищих осіб держави

"Зокрема, за забезпечення працевлаштування директором одного з державних підприємств зловмисник виставив ціну майже 1,5 млн доларів США. У цьому випадку він посилався на власні зв'язки і запевняв, що питання нібито вирішується безпосередньо через керівництво Офісу президента України", - наголошено в повідомленні.

Шахрая затримали після отримання частини "авансу" в розмірі 50 тис. доларів США. Йому повідомлено про підозру і зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, що в серпні шахраї, назвавшись довіреними особами Зеленського, вимагали $570 тис. за посаду в "Укроборонпромі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram