ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області правоохоронці ліквідували канал постачання марихуани до військової частини

Наркотики продавали 24-річний військовослужбовець ЗСУ і 25-річний киянин.

Правоохоронці затримали 24-річного військовослужбовця ЗСУ і 25-річного жителя Києва, які в столиці вирощували марихуану і збували її на території військової частини. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Київської області.

Фото: kv.npu.gov.ua
Фото: kv.npu.gov.ua

"Киянин за місцем проживання вирощував, подрібнював і фасував. Подальший збут ліг на плечі контрактника. Задокументували злочинну діяльність солдата "на гарячому", під час збуту, коли той приніс продати наркотичне зілля за місцем несення служби", - сказано в повідомленні.

Фото: kv.npu.gov.ua

Під час обшуку квартири, де вирощувався наркотик, правоохоронці виявили спеціально обладнані душові кабінки з рослинами марихуани, інше обладнання для вирощування, прилади для фасування і гроші, за які купувався канабіс.

Фото: kv.npu.gov.ua

На цей момент затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, їм оголошено про підозру за чч.1 і 2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Стаття передбачає позбавлення волі на 4-8 років.

Нагадаємо, в серпні в Запорізькій області вилучили понад 100 кг марихуани на суму понад 20 млн гривень. Затримано групу із шести осіб, які вирощували і збували наркотики протягом двох років.

Збут здійснювався тільки довіреним особам. Фігуранти постійно змінювали номери мобільних телефонів і місця збуту, а місця вирощування були відомі тільки організаторам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram