ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві запустили онлайн-карту оренди комунального майна

Робота модуля повинна підвищити прозорість процесів передачі майна в оренду.

У Києві запустили онлайн-карту оренди комунального майна
скриншот

З 30 жовтня в Києві ввели в дослідну експлуатацію модуль «Оренда комунального майна». Про це в п'ятницю повідомив пресцентр КМДА.

Це онлайн-карта об'єктів комунальної форми власності в Києві, яка інформує зацікавлених осіб про стан, умови використання і передачу потенційних приміщень для оренди.

«Місто має значні ресурси, і як хороший господарник столиця має ефективно, а в нинішньому світі це означає швидко і прозоро, оперувати комунальним майном. Саме з такою метою був розроблений і впроваджений модуль «Оренда комунального майна», що є значним кроком у формуванні великої автоматизованої інформаційно-аналітичної системи «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва», - зазначив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

За його словами, онлайн-карта дозволить потенційним орендарям максимально швидко і зручно знайти собі потрібне приміщення онлайн, навіть зі смартфона.

Робота модуля також повинна підвищити прозорість процесів передачі в оренду майна. В інформації до об'єкта розписано його розміри, фото, балансоутримувача, всі наявні комунікації, контакти для подальшої співпраці тощо.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада змінила систему оренди державного і комунального майна та перевела його в інтернет через систему "Prozorro.Продажі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram