ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі зросла до 15

Поранено двох українських військових.

Кількість обстрілів на Донбасі зросла до 15
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

31 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті чого поранено двох українських військових. Про це повідомляє штаб ООС.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, іншої стрілецької зброї та озброєння БМП", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 7 обстрілів: біля Новогригорівки та Невельського - зі станкових протитанкових гранатометів; неподалік від Кам'янки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; тричі в районі Водяного на Приазов'ї - з озброєння БМП-1, стрілецької зброї і гранатометів різних систем; біля Лебединського - з великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 8 обстрілів: неподалік від Світлодарська - з автоматичних гранатометів; двічі неподалік від Луганського - з великокаліберних кулеметів і станкових протитанкових гранатометів; біля Новолуганського - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Кримського - з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; неподалік від Південного - зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; біля Троїцького - з великокаліберних кулеметів; поблизу Новотошківського - з мінометів калібру 82 мм.

"Учора, 31 жовтня, від поранення постраждав один військовослужбовець Об'єднаних сил, ще один отримав бойову травму", - йдеться в ранковому зведенні.

З початку поточної доби окупанти в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" обстріляли наші позиції біля Луганського з РПГ, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

Протягом поточної доби втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Нагадаємо, 31 жовтня після засідання Комісії Україна-НАТО Володимир Зеленський сказав, що розведення військ у Петрівському має розпочатися 4 листопада.

Крім того, 29 жовтня на ділянці №2 в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області почався процес дзеркального розведення сил і засобів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram