ГоловнаСуспільствоЖиття

Щасливий шлюб: як зберегти міцні подружні стосунки

Топ-5 правил Максима Сікори

Щасливий шлюб: як зберегти міцні подружні стосунки

Нещодавно ведучий найбільш рейтингового каналу «Україна», випусків новин «Сьогодні» Максим Сікора відмітив кришталеве весілля.

"Зоряна пара» по-справжньому щаслива, але в той же час подружжя зізнається, що ніколи не надавали особливого значення прожитим разом рокам, хоч і певний досвід, звичайно ж, накопичили.

Ведучий з радістю ділитися рецептами міцних подружніх стосунків.

Початок має бути чесним

Нещодавно почув, ну, дуже цікаву життєву історію від одного музиканта. Суть така. Він - барабанщик, учасник вокально-інструментального ансамблю. Вона не знала. А Він особливо і не афішував, поки зустрічалися. А коли почали жити разом - дізналася, і була, м'яко кажучи засмучена - або я, або барабани. А все чому - тому що сутність особистості не приховати. Мораль - для того щоб не замикати десь глибоко всі свої таланти і не жити з вигаданим колись біполярним синдромом - краще відразу всі карти на стіл викладати. Люди повинні любити один одного такими, якими вони є. Тільки такі почуття - надовго.

Поступайся, навіть якщо 100 разів мав рацію

Є така гострота - «Навіть хороші стосунки іноді потрібно з'ясовувати». Мені подобається цей жарт і в ранньому віці, коли я ще не був одружений, мені здавалося, що сімейні сварки - це може бути навіть романтично. Це ж прояв пристрасті і все таке. На практиці виявилося - все не так весело. Стосунки в родині - це у всіх випадках - емоція. А ось яка - вирішуєте Ви. Крок вліво, крок вправо - ризикуєте втратити спокій. Може бути навіть надовго. Щастя та любові - ось що головне. Дві складові. Це ж не просто ідіома застільна. Це - філософія. Як Інь і Янь, нероздільне ціле, дві половинки. І перша говорить - радься, спілкуйся, будь відкритий, чесний, домовляйся, приймай рішення спільно. А принципи, правота - нікому це не цікаво. І ні до чого, крім сварок, не приведе.

Час для двох

Навряд чи я заново відкрию Америку, якщо скажу, що проблеми більшості подружніх пар пов'язані з ... рутиною. Будинок, робота, робота, будинок, магазин, школа, садок, робота, вихідні - нічого не хочеться, крім спати. Якщо Ви - в цій парадигмі, і сподіваєтеся, що ще буквально чуть-чуть і у Вас буде і час, і настрій і ось тоді вже ми з сім'єю точно відірвемося - то не будьте наївні. ЦЕ - не припиниться. Поки Ви нарешті не згадаєте, навіщо створили сім'ю і що Ви обіцяли у весільній клятві. А поки Ви згадуєте, у мене є прекрасне і дуже просте рішення пожвавлення шлюбних відносин. А називається воно - «Час для двох». Як це працює: виберіть день, скажімо п'ятниця або субота, звільніть 2-3 години, в будь-який час доби, не важливо. Вирішіть, хто догляне за дітьми, якщо вони у Вас є. І - вперед. Куди завгодно. Стадіон - так стадіон, все-одно. Проводьте час тільки вдвох, спілкуйтеся, обіймайтеся, відкривайте один-одного заново. Головне, повторювати «фокус» щотижня.

Дивуй

Скільки разів Ви чули від просто знайомих людей, може бути колег або якихось вражених Вашими успіхами шанувальників, що Ви - дивовижний? А скільки разів Ви чули щось подібне від своєї дружини або чоловіка? Звичайно, це може бути сказано не так буквально або взагалі виражатися мімікрічно. Загалом, суть Ви уловили. Так, ось, якщо Ви не часто чуєте таке від найближчої людини - у Вас проблема. Ви - розучилися дивувати. А може бути просто лінуєтеся. Вам потрібно зібратися і зробити щось приємне для Вашої половинки. Що завгодно. Мільйон червоних троянд, наприклад, теж підійде. Можете, звичайно, гроші і з більшою користю витратити - на їжу. У сенсі - на похід в ресторан. Можна і без грошей обійтися - так ще краще. Зробіть щось таке, чого від Вас вже майже не чекають. А потім - повторіть. Ще і ще. Ось побачите, як це пожвавить ваші стосунки.

Залиште роботу на роботі

Напевно Ви не раз чули про такий феномен виживання в сучасному світі, як здатність відповідати шаленому темпу або ритму життя. Встигнути - все і краще б - сьогодні. А якщо, щось і вдома попрацювати можна. Моя позиція - ні, не можна. Залиште вже роботу роботі. А вдома - займайтеся родиною. Вас адже чекають цілий день, від Вас хочуть не флюїдів офісного стресу, а турботи. Як чоловіка, дружини, тата, мами. Посадіть малюка на коліна, пограйте на консолі зі старшим, подивіться на свою другу половинку так як ніби Ви щойно в неї по вуха закохалися. Приготуйте разом вечерю, прогуляйтеся разом вечірнім містом з собакою, якщо вона у Вас є. Загалом подаруйте свою увагу найближчим людям. І, що дуже важливо - робіть це кожен день.

І на замітку. Якось в одному з інтерв'ю мегазірка планетарного масштабу, відомий і дуже успішний музикант Джон Бон Джові, щаслива у шлюбі людина, поділився своїм секретом успішного вирішення потенційних конфліктів у лінії «сім'я-робота, робота-сім'я». Він сказав, що його робота - це те, що він робить, а не те ким він є. Правда, класно? В точку, просто! Послухайте, якщо не мене, то Джона Бон Джові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram