ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі жителі перекрили дороги через подорожчання тепла

Більш ніж сотню будинків підключили до більш дорогого постачальника.

У Дніпрі жителі перекрили дороги через подорожчання тепла
Фото: Андрей Шушпан / dp.informator.ua

Жителі Лівого берега в Дніпрі в четвер вийшли на протест через подорожчання тепла.

Як повідомляє "Інформатор", у липні депутати вирішили відключити їх від енергопостачальника Придніпровської ГРЕС і перевести на баланс КП "Теплоенерго". Аргументували це капітальним ремонтом труби, не уточнюючи термінів завершення робіт. Жителі лівобережних районів дізналися про це лише тиждень тому.

У результаті тарифи за тепло збільшилися майже вдвічі: якщо раніше за двокімнатну квартиру платили 800-900 гривень, то тепер сума зросла до 1600-1900 гривень. Зміни торкнулися понад 130 будинків, включаючи школи.

Уранці 31 жовтня жителі цих будинків вийшли на протест, перекривши рух по вулиці Березинській. Вони переходили по "зебрі" "туди і назад, не давали проїхати машинам. Через це на дорозі утворився затор.

Потім учасники змінили місце проведення протесту, перекривши Донецьке шосе. Акція протесту призвела до конфліктів з водіями, а один із них прорвався крізь "живий ланцюг" і провіз на капоті пенсіонера.

Нагадаємо, що, за даними Міністерства розвитку громад і територій України, на території країни опалення станом на ранок 31 жовтня підключено близько 75,9% об'єктів соцфонду (шкіл, дитсадків, лікарень та інших установ) і 68,4% житлових будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram