ГоловнаСуспільствоВійна

РФ заявила про доставку 89-го "гумконвою" в ОРДЛО

У МНС РФ стверджують, що на окуповані території доставили 550 тонн дитячих продуктових наборів.

РФ заявила про доставку 89-го "гумконвою" в ОРДЛО

Російське Міністерство з питань НС повідомило, що 31 жовтня на окуповану частину українського Донбасу в'їхав 89-й "гумконвой". Про це сказано в повідомленні відомства. 

Зазначено, що "автомобілі доставили понад 550 тонн дитячих продуктових наборів, у складі яких молочні суміші та дитячі консерви".

Нагадаємо, РФ незаконно відправляє "гумконвої" на окупований Донбас з 2014 року. Офіційний Київ неодноразово заявляв, що російський "гумконвой" потрапляє на територію України з порушенням усіх процедур, оскільки його не перевіряють ані українські прикордонники і митники, ні представники МКЧХ. Також було встановлено, що Росія через "гумконвої" постачає бойовикам зброю, озброєння і паливо.

У грудні 2018 року відправлення "гумконвоїв" було припинено. У березні 2019 року прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що РФ продовжує відправляти "гуманітарну допомогу" на окупований Донбас, "зважаючи на реальні потреби".

Уночі 17 жовтня 2019 року через РФ проїхав черговий "гумконвой", що складається з 36 вантажівок. Російська сторона заявила, що у фурах нібито перевозили дитячі продуктові набори. Після цього українське МЗС надіслало РФ ноту протесту і закликало дотримуватися взятих на себе зобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram