ГоловнаСуспільствоЖиття

Українка перемогла на фестивалі печворку в Х'юстоні

Майстер отримала вищу нагороду в номінації "Інноваційні клаптикові техніки".

Вперше в історії світового печворку робота українки Наталії Лашко з Кам'янця-Подільського перемогла на Міжнародному фестивалі в Х'юстоні (США).

Майстер отримала найвищу нагороду в номінації "Інноваційні клаптикові техніки" за квілт "... Йшла до тебе, наче місячна царівна" з призовим фондом у 5 тисяч доларів.

У програмі змагалися майстри з сорока країн і США. Всього відзнаки та нагороди отримала 101 майстриня, але тільки вісім з них увійшли в топ найкращих робіт світу.

На 45-му ювілейному фестивалі було представлено ще по одній роботі українських майстринь - представниць Асоціації майстрів клаптикового шиття України - Наталії Сафонової і Міри Цой. Вони ще раз заявили світу про Україну і підняли український печворк на якісно новий рівень розвитку і світового визнання.

Фестиваль печворку в Х'юстоні (США) - подія світового масштабу, під час проведення заходу експонується більш ніж тисяча робіт декоративно-прикладного мистецтва, і на цю подію приїжджають понад 100 тисяч відвідувачів щороку з усього світу. Конкурсні програми фестивалю мають призовий фонд у розмірі $97 750 і розподіляються між переможцями восьми категорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram