ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі ООС розповіли про перебіг розведення сил у Золотому

Командувач ООС зустрівся із заступником голови місії ОБСЄ в Україні.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін поінформувала про перебіг заходів щодо розведення сил і засобів на ділянці розведення №2 в районі н.п. Золоте-4.

Пресцентр штабу ООС повідомляє, що 30 жовтня представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ провели фіксацію виконання заходів щодо відведення сил і засобів на вказаній ділянці.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Також в районі розведення відбулася робоча зустріч командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка і керівника української сторони СЦКК полковника Олександра Борщівського з заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Вони відвідали населені пункти Катеринівка і Золоте-4, де обговорили з жителями ситуацію з безпекою. Йшлося про відновлення місцевої інфраструктури, ремонт доріг, медичного та іншого забезпечення. Як стало відомо зі спілкування, місцеве населення підтримує концепцію розведення сил.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Делегація СММ ОБСЄ візит завершила на непідконтрольній уряду України території.

Командування ООС нагадало, що Золоте-4 не входить до території розведення №2. "Населений пункт був і залишається під контролем українських військ, а населення - під захистом Збройних Сил України", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко оголосив про початок розведення військ у Золотому. Це стало повною несподіванкою для української громадськості, тому що штаб ООС кілька днів тому повідомляв про обстріл на цій ділянці.

Процес відведення на кожній ділянці повинен займати 30 днів, з яких безпосередньо відведення сил займе три доби. Процес може початися тільки після того, як пройдуть сім днів повного припинення вогню на ділянці розведення, підтвердженого місією ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram