ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова МінТОТ пояснила, що виплачувати пенсії в ОРДЛО поки що неможливо

Кабмін намагається спростити отримання виплат на підконтрольній території.

Голова МінТОТ пояснила, що виплачувати пенсії в ОРДЛО поки що неможливо
Оксана Коляда
Фото: Макс Требухов

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявила, що українська влада на сьогодні не може виплачувати пенсії на окупованому Донбасі.

Про це вона заявила на інвестиційному форумі в Маріуполі, передає РБК-Україна.

"Окупаційна влада не дає можливості нам здійснювати там будь-яку законну діяльність. У нас немає законних представництв Пенсійного фонду, органів соціального захисту", - пояснила Коляда.

Вона також додала, що Кабінет Міністрів працює над спрощенням процедури перетину КПВВ на Донбасі і отримання виплат на підконтрольній території.

Нагадаємо, 8 липня на пресконференції за підсумками саміту "Україна-ЄС" президент Володимир Зеленський запропонував спростити виплату пенсій пенсіонерам з ОРДЛО. Коментуючи пропозицію голови держави, тодішній голова МінТОТ Вадим Черниш заявив, що до повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей під контроль української влади виплачувати там українські пенсії неможливо.

Пізніше його наступниця Оксана Коляда в інтерв'ю LB.ua розповіла, що Україна розглядає можливість виплати пенсій на окупованих територіях за допомогою міжнародних організацій.

20 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна готова відновити виплату пенсій в ОРДЛО й ослабити торгову блокаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram