ГоловнаСуспільствоПодії

Причиною авіакатастрофи, в якій загинув ексміністр Кутовий, назвали туман і брак досвіду

Кутовий мав лише 50 годин нальоту.

Причиною авіакатастрофи, в якій загинув ексміністр Кутовий, назвали туман і брак досвіду
Фото: pl.dsns.gov.ua

Директор Національного бюро розслідувань авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України Олег Бабенко заявив, що причинами авіакатастрофи, в якій загинув ексміністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, можуть бути погані погодні умови і відсутність достатнього досвіду управління вертольотом.

Про це Бабенко повідомив кореспонденту УНІАН.

"Зараз працює спеціальна комісія, яка розслідує причини авіакатастрофи. Розслідування буде складним. Там все згоріло. Чорні скриньки на цьому типі вертольотів не встановлюються. Але вже зрозуміло, що Кутовий розбився на вертольоті через погані погодні умови і відсутність досвіду управління повітряним судном", - вважає Бабенко.

Пілот через сильний туман втратив просторове положення вертольота і вже нічого не міг із цим зробити, у результаті врізався в землю.

За інформацією Бабенка, Кутовий мав лише 50 годин нальоту, а це означає, що пілот не мав достатнього досвіду.

"Закони змінюються. Раніше він мав би літати з інструктором не менш ніж 150 годин. А тут зрозуміло, що пілот не був підготовлений до польоту в таких метеоумовах. Він вилетів у нормальну погоду, але потрапив у туман і летів, а міг би повернутися або приземлитися й очікувати погоди. Він переоцінив свої можливості", - сказав Бабенко.

Нагадаємо, Кутовий розбився за штурвалом вертольота Robinson R44 21 жовтня 2019 року. Аварія сталася біля села Тарасенкове в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram