ГоловнаСуспільствоОсвіта

Учителі вийшли на попереджувальну акцію протесту до Верховної Ради

Профспілка побоюється нового закону про повну загальну середню освіту.

Фото: Макс Требухов

Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки у вівторок організувала численну акцію протесту, яка пов'язана зі спірними поправками до законопроєкту "Про повну загальну середню освіту", які, зокрема, передбачають введення 40-годинного робочого тижня для вчителів.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Поправки передбачають скасування доплат за окремі види педагогічної діяльності, наукові ступені, вчені звання, надбавки за вислугу років; введення обов'язкової сертифікації вчителів; введення 40-годинного робочого тижня, переведення вчителів пенсійного віку на строкові договори.

Профспілка вимагає від Верховної Ради відмовитися від цих поправок, а також забезпечити витрати на освіту в розмірі не менш ніж 7% від ВВП, гарантувати мінімальний посадовий оклад педагогічних працівників не нижче за 3 мінімальні зарплати тощо.

Спірні поправки були запропоновані фракцією "Голос", яка запевняє, що вони не обмежують права працівників освіти.

У "Голосі", наприклад, стверджують, що вчителі і так де-факто працюють не менш ніж 40 годин на тиждень. Однак у фракції не наполягатимуть на цій поправці. Також там кажуть, що оплата додаткових робіт (перевірка зошитів тощо) повинна входити в базовий оклад учителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram