ГоловнаСуспільствоПодії

​Поліція назвала основні версії перестрілки в Харкові

На дачі у кілера знайшли величезний арсенал зброї та боєприпасів.

​Поліція назвала основні версії перестрілки в Харкові
Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники правоохоронних органів розглядають дві основні версії перестрілки в Харкові, в результаті якої було убито людину, а один з нападників підірвав себе гранатою під час втечі від поліції.

Про це пише місцеве видання NewsRoom з посиланням на брифінг керівництва місцевої поліції.

Розглядають версію замовного вбивства, пов'язаного з діяльністю вбитого Володимира Бороха (Тайсон) і пораненого Георгія Ісакова (Жора), а також особисту неприязнь кілера щодо жертв.

У слідства немає підстав думати, що перестрілка може бути пов'язана зі справою про вбивство ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, незважаючи на те що Борох був свідком у цій справі.

"Ісаков перебуває під охороною, але він у свідомості і вже користується телефоном. Пораненого наразі не допитували, проте припускаємо, що він не стріляв", - розповів на брифінгу голова обласної поліції Сокуренко.

Силовики призначили низку експертиз, зокрема зброї, речей, вилучених з Toyota RAV4, на якій пересувався кілер Олексій Тітов, і жорстких дисків, знайдених вдома у Бороха.

У поліції також повідомили, що на дачі у цього Тітова знайшли величезний арсенал зброї та боєприпасів.

Як передає "Інтерфакс-Україна", там вилучили 130 підствольних гранат типу ВОГ-25, 15 корпусів ручних гранат РГД-5, 27 корпусів ручних гранат Ф-1, 2 корпуси ручних гранат РГО, 3 тротилові шашки по 200 гр, 2 тротилові шашки по 400 гр, 2 підствольних гранатомети ПГ-25, 7 РПГ-26, 7 підривників, 4 електродетонатори, 6 РПО вогнеметів Джміль (яких немає на озброєнні української армії), а також предмети, схожі на автоматичну зброю з оптичним прицілом, кулемети і автомати Калашникова, пістолети Макарова, глушники, зброю без маркування, велику кількість набоїв.

Нагадаємо, 25 жовтня на парковці харківського супермаркету "Восторг" сталася перестрілка, в якій були поранені дві людини. Згідно з повідомленням правоохоронців, один з постраждалих помер, а другий доставлений в лікарню. Пізніше їх ідентифікували як Володимира Бороха і Георгія Ісакова.

Ще один учасник перестрілки підірвався на гранаті під час спроби втекти від поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram