ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розкрила замах на вбивство на Київщині

Затримано організатора і двох кілерів.

Співробітники Національної поліції розкрили замах на вбивство на Київщині.

Про це йдеться на сайті облуправління поліції.

Злочин стався 21 жовтня в селі Княжичі Броварського району, де невідомі на дорозі обстріляли водія легкового автомобіля.

Фото: kv.npu.gov.ua

Виявилося, стрільці були кілерами, яких, на думку слідчих, найняв 38-річний київський підприємець. Мотивом злочину стали неприязні особисті стосунки з потерпілим.

Виконавцем злочину вважають 41-річного громадянина Росії, який тимчасово проживав у Вишгородському районі. У нього вдома знайшли пістолет ТТ з магазином, 60 патронів різного калібру, глушник і три запасні стволи. Про його затримання сповістили посольство Російської Федерації і консульський відділ МЗС. Ще одним співучасником злочину був 34-річний житель міста Кривий Ріг. У схованці на місці злочину поліцейські знайшли і вилучили патрони і обріз мисливської рушниці, з якого він мав стріляти.

Фото: kv.npu.gov.ua

Фото: kv.npu.gov.ua

Прокуратура Київської області повідомила, що злочинці зупинили автомобіль іншою машиною, після чого один з них почав стріляти по лобовому склу. Пасажири автомобіля покинули салон і кинулися навтьоки. Підозрюваний почав стріляти їм у спину і поранив одного чоловіка. Однак оскільки той вчинив спротив, зловмисникам не вдалося завершити свій умисел до кінця.

Після замаху підозрювані роз'їхалися по різних містах - Вінниця, Київ і Кривий Ріг. Протягом поліцейської спецоперації їх затримали.

Передбачуваного організатора вже заарештували за підозрою в замаху на вбивство (ст.15 і п.1 ч.2. ст.115 Кримінального кодексу), запобіжний захід кілерам оберуть найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram