ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Поліція відкрила справу через масове захворювання на гепатит у чернігівській школі

Провадження ведеться за статтею про порушення санітарних норм.

Поліція відкрила справу через масове захворювання на гепатит у чернігівській школі
Фото: 112.international

Чернігівська поліція порушила кримінальну справу за фактом порушення санітарних норм у чернігівській школі, в якій 13 дітей захворіли на вірусний гепатит.

Як повідомляється на сайті відомства, кримінальне провадження відкрили за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Санкція статті передбачає штраф або арешт на термін до шести місяців або обмеження волі терміном до трьох років.

Нагадаємо, 25 жовтня у чернігівській школі №7 зафіксували 13 випадків вірусного гепатиту. Учнів госпіталізували в інфекційне відділення лікарні. У школі провели санітарно-епідеміологічне обстеження.

Гепатит А - хвороба печінки, що викликається вірусом, який поширюється, переважно, під час споживання неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води або їжі, неналежною санітарією та поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С, інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослаблюють здоров'я, і блискавичний гепатит (гостру печінкову недостатність), який часто є смертельним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram