ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію за легалізацію медичного канабісу

Активісти вважають, що ухвалення законопроєкту затягують.

У Києві провели акцію за легалізацію медичного канабісу
Фото: https://www.ukrinform.ua

У Києві відбувся "Конопляний марш свободи" за легалізацію медичного канабісу.

Як повідомляє Укрінформ, учасники акції зібралися біля Кабінету Міністрів, звідки пройшли урядовим кварталом до Верховної Ради.

"Зараз ми тут, щоб сказати, що треба невідкладно внести законопроєкт, який готовий ще з початку жовтня, згідно із заявами представників фракції "Слуга народу". Ми зараз бачимо затягування, спробу відкласти ухвалення рішення, якого чекають два мільйони українських пацієнтів", - сказав один з організаторів акції.

Люди тримали плакати з написами: "Просто зробіть це", "Це ліки, а не наркотики", "Медичний канабіс лікує".

Марш супроводжували співробітники поліції.

Нагадаємо, ексглава МОЗ Уляна Супрун виступала за легалізацію канабісу для застосування з медичною метою. Вона стверджувала, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів і дозволений в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано у багатьох європейських країнах.

Відповідна петиція набрала необхідні 25 тис. підписів. Після цього 20 травня в Раді був зареєстрований законопроєкт, що передбачає легалізацію медичної марихуани, на його підтримку виступили понад 100 депутатів.

За інформацією Української асоціації медичного канабісу, відсутність доступу українських громадян до медичного канабісу "порушує конституційне право близько 2 млн громадян на життя і доступ до ефективного лікування".

Препарати з канабісом можуть допомогти пацієнтам під час лікування хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу і багатьох інших важких хвороб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram