ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд переніс розгляд апеляції "мінера" моста Метро в Києві на 5 листопада

На сьогодні заставу за нього не внесено, він перебуває під вартою.

Суд переніс розгляд апеляції "мінера" моста Метро в Києві на 5 листопада
Алексей Белько
Фото: Цензор.нет

Київський апеляційний суд переніс розгляд скарги на запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Олексія Белька, колишнього військовослужбовця, який у вересні погрожував підірвати міст метро в Києві.

Про це повідомила у фейсбуці прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець.

За її словами, засідання, яке мало відбутися сьогодні, перенесли на 5 листопада у зв'язку з тим, що підозрюваного не доставили до суду.

"Нагадаю, 20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав Белькові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю вийти під заставу в розмірі 288 тис. гривень. На сьогодні заставу не внесено, підозрюваний перебуває під вартою", - зазначила Максимець.

Вона також уточнила, що дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

Нагадаємо, 18 вересня Белько на автомобілі заблокував рух на мосту Метро в Києві та погрожував його підірвати. Чітких вимог до уряду або конкретних осіб він не висував. Через декілька годин він здався поліції.

Після затримання в поліції повідомили, що не висуватимуть проти Белька звинувачення в підготовці теракту, інцидент перекваліфікували в хуліганство. У Белька не було при собі вибухівки, тільки карабін і помпова рушниця, з якої він стріляв по поліцейському дрону.

Міністр у справах ветеранів Оксана Коляда передала жителям Києва вибачення від Белька. А голова МВС Арсен Аваков пообіцяв узяти колишнього військовослужбовця на поруки та допомогти йому пройти курс реабілітації від наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram