ГоловнаСуспільствоВійна

Польські журналісти закликають звільнити Асєєва

Бойовики "ДНР" засудили його до 15 років в'язниці.

Польські журналісти закликають звільнити Асєєва
Станислав Асеев
Фото: radiosvoboda

Вирок окупаційної влади в Донецьку українському журналістові Станіславу Асєєву - 15 років ув'язнення - є скандальним, і міжнародні журналістські організації закликають негайно звільнити його.

Про це повідомляють на сайті Асоціації польських журналістів (SDP).

"Заклик про негайне звільнення журналіста відновили національні та міжнародні журналістські організації, зокрема центр моніторингу свободи ЗМІ Асоціації польських журналістів (SDP), а також Європейська федерація журналістів", - ідеться в заяві SDP.

Відзначають, що увагу до справи Асєєва раніше привернула в Польщі журналістка Моніка Андрушівська. Під час вручення цьогорічних нагород SDP вона у своєму зверненні акцентувала увагу на справі журналіста та необхідності докласти зусиль для його звільнення.

Нагадаємо, проросійські бойовики терористичного угруповання "ДНР" засудили до 15 років позбавлення волі українського журналіста Асєєва, автора колонок для проєкту "Радіо Свобода. Донбас.Реалії". В угрупованні стверджують, що Асєєва засуджено за кількома статтями: "організація екстремістської організації", "шпигунство", "підбурювання до шпигунства", "публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності", "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності".

Українське МЗС вимагає від Росії негайного звільнення журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram