ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд дозволив зняти електронний браслет "ексберкутівцю" Тамтурі, щоб той "улаштувався на роботу"

"Пом'якшення запобіжного заходу пов'язане з наміром улаштуватися на роботу і забезпечувати свою сім'ю".

Суд дозволив зняти електронний браслет "ексберкутівцю" Тамтурі, щоб той "улаштувався на роботу"
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський районний суд скасував зобов'язання носити електронний браслет контролю для колишнього бійця спецпідрозділу "Беркут" Сергія Тамтури, обвинуваченого в причетності до розстрілу 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській в Києві.

Про це повідомив головуючий суддя Сергій Дячук, передають "Українськi Новини".

У четвер, 24 жовтня, суд присяжних розглянув клопотання Генеральної прокуратури про продовження на 60 діб запобіжних заходів для п'ятьох обвинувачених. Чотирьом підсудним - Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну, Олегу Янішевському і Олександрові Маринченку - продовжили арешт до 22 грудня включно. Сергію Тамтурі запобіжний захід пом'якшили.

"Продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але змінивши його умови, а саме з цілодобового з носінням електронного браслета на нічний з 22:00 до 6 ранку наступного дня без носіння електронного засобу контролю", - оголосив рішення суддя Дячук.

Пом'якшення запобіжного заходу пов'язане з наміром Тамтури влаштуватися на роботу і забезпечувати свою сім'ю.

Продовження розгляду справи, а саме - стадії допиту свідків захисту - відбудеться 5 листопада.

Нагадаємо, "беркутівця" Тамтуру суд відпустив під домашній арешт з носінням електронного браслета контролю в липні цього року.

У лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркута" Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка й Олега Янішевського. У березні-квітні 2014 року заарештували ексспівробітників цієї спецроти Сергія Зінченка та Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, який утік з-під домашнього арешту.

10 лютого 2016 року справи передали до суду, а 16 лютогооб'єднали в одне провадження. 7 липня 2019 року Генпрокуратура розпочала проведення додаткових слідчих експериментів на вулиці Інститутській в Києві у справах Євромайдану. Зокрема, здійснюється відтворення ситуації й обставин подій за епізодами вбивств 20 лютого 2014 року.

"Ексберкутівців" підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців на вулиці Інститутській у Києві, а також у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм також інкримінують вчинення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram