ГоловнаСуспільствоПодії

Встановлено особи загиблих під час вибуху гранати в центрі Києва, один із них - ветеран Іловайська Віктор Дектярьов "Сенсей"

Інший загиблий - охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух.

Встановлено особи загиблих під час вибуху гранати в центрі Києва, один із них - ветеран Іловайська Віктор Дектярьов "Сенсей"
Виктор Дектярев
Фото: LB.ua

У результаті вибуху гранати на вулиці Пушкінській у Києві загинув 53-річний ветеран війни на Донбасі Віктор Дектярьов із позивним "Сенсей". Інший загиблий - охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух, 1977 року народження.

Про смерть "Сенсея" повідомив у фейсбуці військовослужбовець Сергій Тищенко, а також сповістили інші джерела.

"Сенсей пішов у небо. Країна втратила живу легенду. Що і як, наразі незрозуміло. Ведуться слідчі дії", - написав Тищенко.

Також під час вибуху постраждала дівчина, яка перебувала за 30 метрів від місця події. За даними поліції, у неї легкі тілесні ушкодження, загрози життю немає.

Як пише "24 канал", Віктор Дектярьов народився в 1966 році в російському Якутську в сім'ї військових. Проживав у Києві. З 2014 року воював на Донбасі, зокрема брав участь у боях під Іловайськом. Був гвардійцем батальйону "Донбас", в якому командував групою "Купол". Під Іловайськом отримав численні поранення - перебите сухожилля лівої руки, відірвані пальці правої і поранення в ребра.

Після отриманих поранень їздив на Донбас лише для того, щоб інструктувати інших бійців.

Деякий час був радником заступника міністра оборони Петра Мехеда.

У 2015 році разом з бійцями свого підрозділу організували однойменний благодійний фонд "Купол", що займається волонтерською допомогою військовим. Фонд розшукував зниклих безвісти в результаті бойових дій, а також військовополонених, а потім працював над їх звільненням.

У Дектярьова залишилося троє дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram