ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один український військовий, троє отримали поранення

Бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинув один український військовий, троє отримали поранення
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті обстрілу загинув український військовослужбовець, двоє отримали поранення і один - бойову травму.

Про це повідомив пресцентр Операції об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 10 обстрілів: тричі неподалік Павлополя - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і ПТУР, поблизу Новотроїцького - з ручних протитанкових гранатометів, біля Новоселівки Другої - з СКГ і великокаліберних кулеметів, двічі поблизу Водяного - з мінометів калібру 82 мм, станкових і автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, біля Піщевика - з автоматичних гранатометів, неподалік Красногорівки - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї, поблизу Мар'їнки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики 14 разів відкривали вогонь: чотири рази неподалік Золотого - зі стрілецької зброї і гранатометів різних систем, тричі біля Зайцевого - з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, поблизу Південного - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї, двічі в районі Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм і автоматичних гранатометів, двічі в районі Хутора Вільного - з підствольних і автоматичних гранатометів, неподалік Луганського - з великокаліберних кулеметів, біля Новотошківського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці сім разів порушили режим припинення вогню. Втрат унаслідок ворожих обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано", - додали в штабі.

Нагадаємо, 17 жовтня Росія після довгої перерви перекинула на окупований Донбас черговий "гумконвой".

Так званий російський "гумконвой" потрапляє на територію України з порушенням усіх процедур, оскільки його не перевіряють ні українські прикордонники і митники, ні представники МКЧХ. Через нього РФ постачає бойовикам зброю, озброєння і паливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram