ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зняв арешт з "лексуса" винуватиці смертельної ДТП Зайцевої

Підставою стала заява власника майна - батька Зайцевої.

Суд зняв арешт з "лексуса" винуватиці смертельної ДТП Зайцевої
Елена Зайцева
Фото: kordon.org.ua

Київський суд Харкова зняв арешт з автомобіля, яким винуватиця ДТП у жовтні 2017 року Олена Зайцева збила 11 осіб.

Про це повідомив адвокат потерпілих Дмитро Марцоні.

"Сьогодні Київський суд зняв арешт з "лексуса", яким керувала Зайцева в ніч страшної трагедії два роки тому. Підставою стала заява власника майна - пана Зайцева. На засідання ні він, ні його представник не з'явилися. В судовому засіданні ми вказали, що за заявою потерпілих відкрито нове кримінальне провадження і цей автомобіль може стати корисним саме в ньому. Однак суд не визнав наші доведення переконливими і постановив повернути Зайцеву автомобіль", - написав адвокат у фейсбуці.

За словами захисника потерпілих, Зайцев мав статус учасника кримінального провадження в суді - третя особа, на майно якої накладено арешт. Норми КПК цілком давали йому право звернутися з цим клопотанням до винесення вироку і просити про зняття арешту з винесенням вироку. Але він цього не зробив. Зняття ж арешту після вироку фактично КПК не передбачено.

Він так само наголосив, що після винесення рішення апеляційним судом минуло два місяці. Від потерпілих, яких він представляє, ніхто не отримав жодної копійки.

"Ніхто ні з боку Зайцевої, ні з боку Дронова навіть не ініціював переговорів про виконання рішення суду в частині відшкодування. Хоча б частковому, хоча б якомусь... Чесно кажучи, фактично потерпілі особливо ні на що від Зайцевої і Дронова не розраховують. Хоча і один, і інша мають можливість працювати в місці відбування покарання і хоч якісь копійки виплачувати людям", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Зайцевої та Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, в результаті чого загинули шестеро людей - п'ятеро загинули на місці, ще одна дівчина померла в лікарні.

26 лютого суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці. Їх також зобов'язали виплатити 8 млн компенсації сім'ям жертв ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram