ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС вимагає від Росії негайного звільнення журналіста Асєєва

В Україні незаконне позбавлення волі є кримінальним злочином.

МЗС вимагає від Росії негайного звільнення журналіста Асєєва
Станислав Асеев
Фото: radiosvoboda

Міністерство закордонних справ вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста і блогера Станіслава Асєєва, якого бойовики терористичного угруповання "ДНР" засудили до 15 років в'язниці, а також всіх незаконно утримуваних громадян України.

Про це йдеться в заяві на сайті МОЗ.

"Незаконне утримання під вартою і псевдо-вирок Асєєву в черговий раз підтвердили, що окупаційний режим розглядає незалежну журналістику як одну з головних загроз своєму функціонуванню", - йдеться в повідомленні.

У МЗС наголосили, що незаконне позбавлення волі в Україні є кримінальним злочином. Тому всі причетні до арешту Асєєва будуть притягнуті до відповідальності згідно з Кримінальним кодексом України.

"Ми вимагаємо від Російської Федерації негайного звільнення Асєєва і всіх незаконно утримуваних громадян України. Закликаємо міжнародне співтовариство засудити незаконне позбавлення волі громадянина України та посилити тиск на РФ з метою безумовного звільнення всіх громадян України, які утримуються як заручники на території Росії і тимчасово окупованих територіях України", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики "ДНР" засудили до 15 років позбавлення волі українського журналіста, автора колонок для проєкту "Радіо Свобода" "Донбас.Реалии" Станіслава Асєєва. В угрупованні стверджують, що Асєєв засуджений за кількома статтями: "організація екстремістської організації", "шпигунство", "підбурювання до шпигунства", "публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності", "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram