ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівник хору імені Верьовки готовий звільнитися, "щоб не нашкодити колективу"

Також Зеновій Корінець негативно ставиться до пропозиції припинити державне фінансування хору.

Керівник хору імені Верьовки готовий звільнитися, "щоб не нашкодити колективу"
Зеновий Коринец
Фото: zi.ua

Генеральний директор - художній керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Григорія Верьовки Зеновій Корінець заявив, що готовий написати заяву на звільнення, щоб "не нашкодити колективу".

Про це він заявив в ефірі телеканалу ATR.

"Хор імені Верьовки в цій ситуації взагалі не винен. Якщо вони вважають, що я прийняв рішення про виконання однієї з таких пісень, які нам не підходять, - це правда, ця пісня не підходить. Я спасував, погоджуючись на виконання цієї негативної пісні", - пояснив Корінець.

Він також заявив, що негативно ставиться до пропозиції припинити фінансувати хору з державного бюджету. За словами Корінця, з держбюджету хор отримує приблизно 2,7 млн гривень на місяць.

"Я готовий до будь-якої ситуації, щоб не нашкодити колективу. Якщо буде потрібно (написати заяву про звільнення, - ред.) - так. Тому що колектив у цьому не винен", - підкреслив Корінець.

Нагадаємо, 20 жовтня в мережі з'явилося свіже відео "Кварталу 95", в якому шоумен Євген Кошовий разом з хором імені Григорія Верьовки заспівав пісню "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала" про згорілий будинок колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Після того як ролик викликав резонанс у соцмережах і ЗМІ, Корінець розповів, що хор часто працює за контрактами, а цього разу "95 Квартал" заплатив їм 30 тис. гривень за виступ. При цьому Корінець визнав, що знав повний текст пісні. Він також заявив, що рішення про виступ приймав він сам, а не колектив, і що він повинен попросити пробачення в Гонтаревої.

"Квартал", у свою чергу заявив, що "має повне право на гумор і сатиру" і продовжить займатися своєю справою і підняв на сміх міністра культури Володимира Бородянського і міністра економіки Тимофія Милованова, які розкритикували номер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram