ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці за три тижні здали в поліцію майже 4,5 тис. одиниць зброї

Найбільше зброї здали жителі Харківської, Одеської та Полтавської областей.

Українці за три тижні здали в поліцію майже 4,5 тис. одиниць зброї
Фото: npu.gov.ua

Протягом трьох тижнів місячника добровільної здачі зброї громадяни здали в поліцію 4431 одиницю зброї.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Найбільше мисливської гладкоствольної зброї (2787 одиниць) і нарізної зброї армійських зразків (656), а також холодної зброї (460 одиниць). Також наголошується, що найбільше зброї здали жителі Харківської (153), Одеської (120) та Полтавської (80) областей.

Крім того, в поліцію здали 214,2 тисячі боєприпасів. З них майже 171 тис. - це патрони до нарізної мисливської зброї, ще 33,9 тис. патронів - до нарізної зброї армійських зразків. Також громадяни здали 288 гранат, 432 снаряди, 85 мін і 12 вибухових пристроїв.

Тому підсумками місячника добровільної здачі зброї від кримінальної відповідальності було звільнено 515 громадян.

"Громадяни, які добровільно здали в органи поліції мисливську зброю, що перебувала в незаконному обігу, за наявності відповідних підстав мають право зареєструвати її на своє ім'я", - нагадали в поліції.

Нагадаємо, 1 жовтня в Україні стартував місячник добровільної здачі зброї. За два тижні громадяни здали в поліцію близько 700 грант, снарядів і мін.

У вересні президент Володимир Зеленський відхилив петицію з вимогою законодавчо затвердити право громадян України на самозахист.

У 2015 році одна петиція за легалізацію зброї вже була надіслана президенту Петрові Порошенку, але результатів не дала. Порошенко заявив, що він проти легалізації зброї і за ускладнення процедури його реєстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram