ГоловнаСуспільствоЖиття

Метеорологи спростували інформацію про смог над Україною

Концентрації оксиду вуглецю над Україною протягом останніх днів залишались у своїх звичних параметрах.

Метеорологи спростували інформацію про смог над Україною
Фото: Макс Требухов

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського назвали "безпідставними" чутки про смог над Україною.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті обсерваторії.

"За даними спостережень мережі гідрометеорологічних організацій, концентрації оксиду вуглецю над Україною в останні дні залишалися у своїх звичних параметрах", - йдеться в повідомленні.

"У Києві максимальні разові концентрації оксиду вуглецю на стаціонарних постах коливалися в межах 0,4-1,0 ГДК (гранично допустима концентрація), у Вінниці - 0,3-0,4 ГДК, в Харкові 0,3-0,8 ГДК , в Кропивницькому - 0,6 ГДК.

За останні дні концентрації оксиду вуглецю, які характеризувалися б як високі, в мережі моніторингу гідрометслужби не зареєстровані".

У той самий час у ЦГО Срезневського підтвердили, що тумани і приземні інверсії, коли утворюється затримувальний шар повітря, дійсно можуть сприяти забрудненню.

Нагадаємо, 20 жовтня в соціальних мережах і засобах ЗМІ з'явилися публікації про те, що в Україні концентрація чадного газу в повітрі найвища у світі. У цих публікаціях посилалися на сайт Windy.com, на якому можна відстежувати погоду, стан повітря і озонового шару у світі. Сайт належить однойменній чеській компанії, що надає послуги інтерактивного прогнозування погоди по всьому світу.

21 жовтня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що офіційних даних про аномальне забруднення повітря в Україні немає.

Київська влада спростувала аномальне забруднення повітря. Начальник відділу природокористування КМДА Олександр Савченко заявив, що задимленість міста, на яку останнім часом нарікають кияни, пов'язана з температурним режимом. За його словами, ситуація покращиться тільки після зміни погоди, яке очікується приблизно через тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram