ГоловнаСуспільствоПодії

у "Борисполі" призупиняли обслуговування в терміналах через речовини, що містять аміак (оновлено)

У ДержНС стверджують, що "якість повітря відповідає допустимим нормам".

у "Борисполі" призупиняли обслуговування в терміналах через речовини, що містять аміак (оновлено)
Фото: mvs.gov.ua

В аеропорту "Бориспіль" сталося отруєння невідомою хімічною речовиною.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

За даними, котрі поступили, кількість постраждалих, як і отруйна речовина, невідомі. Чи буде проводитися евакуація аеропорту, теж поки неясно.

Задіяні всі екстрені служби.

Пізніше в "Борисполі" підтвердили інформацію.

Пресслужба аеропорту розповсюдила термінове повідомлення, згідно з яким в зв'язку з обробкою полів у зоні діяльності аеропорту і навколишньої місцевості речовинами, що містять аміак, за попередніми оцінками, відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин.

"Зараз в аеропорту "Бориспіль" працює комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій. До отримання висновків за результатами її роботи обслуговування в терміналах аеропорту призупинено", - йдеться в повідомленні.

Додаткову інформацію обіцяють повідомити найближчим часом.

Оновлення. Станом на 21:25 діяльність аеропорту відновлено. Аеропорт "Бориспіль" працює в штатному режимі.

 

"За результатами висновків фахівців ДержНС в аеропорту "Бориспіль" повідомляємо, що якість повітря відповідає допустимим нормам", - повідомили в пресслужбі аеропорту.

Оновлення 23:04. З аеропорту "Бориспіль" в лікарню доставили співробітника авіакомпанії SkyUp. На місці проводиться медичний огляд ще майже 50 осіб, повідомляє пресцентр ДержНС.

"Відділенням радіаційного, хімічного і біологічного захисту ДержНС здійснено забір проб повітря для встановлення наявності небезпечних речовин. За результатами вимірів, встановлено наявність в повітрі аміаку (без перевищення гранично допустимих концентрацій)", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram