ГоловнаСуспільствоЖиття

Роскомнагляд поскаржився YouTube на репортаж Суспільного про харківський марш проти капітуляції

Роскомнагляд вважає, що репортаж порушує російський закон "Про інформацію".

Роскомнагляд поскаржився YouTube на репортаж Суспільного про харківський марш проти капітуляції
Фото: geektimes.ru

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) поскаржилася в адміністрацію YouTube через репортаж харківської філії Суспільного про марш проти капітуляції 14 жовтня.

Про це йдеться на сайті харківської філії Суспільного з посиланням на лист зі служби підтримки YouTube.

Роскомнагляд вважає, що харківський репортаж про Марш захисників України, який відбувся під гаслом «Ні капітуляції», порушує російський закон «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації».

У своїй скарзі Роскомнагляд вказав, що цей матеріал «містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».

«Якщо ви не видалите контент, Google може бути змушений заблокувати контент», - попередили в YouTube, цитуючи Роскомнагляд.

Продюсер філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Ганна Силаєва надіслала відповідь YouTube:

«Закони РФ (країни-агресора, визнано міжнародним співтовариством) не поширюються і не чинні на території незалежної держави Україна. Так само не мають повноважень на території України державні органи РФ. Відеоматеріал, на який надійшла скарга, є інформаційним сюжетом регіонального суспільного мовника України і не порушує жодних законів України, авторських прав і правил спільноти Youtube».

Марш захисників у Харкові провели до Дня захисника України, Покрови і українського козацтва. Учасники акції пройшли від площі Конституції до пам'ятника Шевченку. Під час ходи тримали прапори України, політичної партії «Правий сектор», громадської організації «Фрайкора».

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні відзначали День захисників України. Зазначають, що в репортажі Суспільного учасники маршу дякували українським бійцям, а також висловлювали побоювання з приводу згоди на «формулу Штайнмаєра».

Матеріал також містив заяву президента України Володимира Зеленського, за словами якого, рішення України в Тристоронній контактній групі в Мінську не означає капітуляцію.

Крім того, 14 жовтня голова Харківської області Юлія Світлична відкрила пам'ятник захисникам України на однойменній площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram