ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області затримали браконьєрів з уловом червонокнижних крабів на 89 млн гривень

Загалом водні поліцейські запобігли заподіянню збитків природному середовищу на суму понад 91 млн гривень.

У Херсонській області на території національного парку "Джарилгацький" водні поліцейські затримали браконьєрів з уловом червонокнижних крабів на більш ніж 89 млн гривень. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Херсонської області.

Фото: hr.npu.gov.ua

Відпрацьовуючи акваторію Чорного моря з метою недопущення незаконного вилову живих водних біоресурсів, у парку "Джарилгацький" поліцейські помітили моторний човен, на борту якого було 4 людини. Під час перевірки виявилося, що громадяни за допомогою заборонених знарядь виловили 1603 крабів, занесених до Червоної книги.

Фото: hr.npu.gov.ua

"Водні біоресурси в живому вигляді випустили назад у воду. Тим самим запобігли заподіянню збитків природному середовищу на суму 89 мільйонів 311 тисяч гривень. Плавзасіб вилучено як речовий доказ", - сказано в повідомленні.

Фото: hr.npu.gov.ua

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним видобувним промислом). Браконьєрам може загрожувати обмеження волі на термін до 3 років.

Крім того, поліцейські в той самий день виявили у воді 6 креветочних ятерів і 5 місинових сіток загальною довжиною 500 метрів, в яких було близько 60 тис. креветок, 55 рибин кефаль і 32 червонокнижні краби. Водні біоресурси в живому вигляді повернули в природне середовище. Відтак не допущено завдання збитків на суму 1 млн 885 тис. гривень.

Поліція вживає заходів щодо встановлення власників незаконних знарядь лову для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, в липні в Херсонській області затримали браконьєра з креветками і червонокнижними крабами на суму 345 тис. гривень. Окрім того, поблизу села Хорли вилучили 10 сіток загальною довжиною 170 м. А в Генічеському районі в акваторіях Азовського моря і озера Сиваш були вилучені 99 підйомних пасток і 31 місинова сітка довжиною 1550 м.

Усі живі біоресурси випустили в природне середовище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram