ГоловнаСуспільствоЖиття

Ексголову Апеляційного суду Криму Чорнобука відправили під суд

Йому загрожує від 12 до 15 років.

Ексголову Апеляційного суду Криму Чорнобука відправили під суд
Валерий Чернобук
Фото: investigator.org.ua

Прокуратура Автономної республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

"Під час досудового розслідування встановлено, що Чорнобук, будучи громадянином України ... з метою заподіяння шкоди територіальній цілісності України, а також сприяння становленню і зміцненню окупаційної влади, надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, становлення та легітимізації на окупованій території судової системи країни-агресора, упродовж березня 2014 року вчиняв дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України", - йдеться в повіддомленні.

Нагадаємо, в березні 2014 року Чорнобук публічно підтримав анексію Криму Росією. З липня 2018 року він перебував у розшуку, його затримали працівники прокуратури АР Крим і Служба безпеки України 3 листопада 2018 року. Йому заочно було оголошено підозру в зраді.

19 липня його оголосили в розшук і на початку листопада затримали в Києві. 10 червня 2019 року Чорнобука звільнили з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram