ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області два 12-річні підлітки насмерть забили бездомного

Вирішується питання про застосування до них примусових виховних заходів.

В Одеській області два 12-річні підлітки насмерть забили бездомного
Фото: Скриншот видео

У Біляївці Одеської області поліцейські розкрили вбивство бездомного. Як з'ясувалося, двоє 12-річних підлітків заради розваги забили 56-річного чоловіка до смерті.

Про це повідомляють на сайті обласної поліції.

"У сквері біля насосної станції було виявлено тіло невідомого чоловіка з ознаками насильства. Згідно з висновком лікарів, його смерть настала в результаті перелому черепа. Поліцейські встановили особу загиблого - він виявився місцевим бездомним. Правоохоронці переглянули записи з камер відеоспостереження, опитали можливих свідків події, відпрацювали всіх, хто міг бути причетним до злочину. І вже через день особи, які так жорстоко розправилися з потерпілим, були встановлені", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, чоловік став жертвою "розваг" 12-річних підлітків.

"Гуляючи ввечері на вулиці, вони побачили, як той риється в сміттєвому баку, і вирішили «пожартувати». Деякий час підлітки переслідували потерпілого, закидуючи його каменями і палицями, а коли він, закривавлений, упав - залишили і пішли. Під час санкціонованого обшуку за місцями проживання неповнолітніх поліцейські вилучили одяг зі схожими на кров слідами, в якому хлопці були в день вбивства", - розповіли деталі в поліції.

Встановлено, що обидва підлітки виховуються в неблагополучних сім'ях, які перебувають на обліку в соціальних службах, а їхні батьки неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

Зараз триває досудове слідство за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Оскільки неповнолітні не досягнули віку, коли настає кримінальна відповідальність, вирішується питання про застосування до них примусових заходів виховного характеру.

Нагадаємо, в березні в Кривому Розі школярі врятували безпритульного, який не міг вибратися з люка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram