ГоловнаСуспільствоВійна

На окупованих територіях Донбасу проводять перепис населення, - звіт ОБСЄ

Перепис населення добре проанонсували в ЗМІ і через SMS.

На окупованих територіях Донбасу проводять перепис населення, - звіт ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Представники терористичних організацій «Л/ДНР» здійснюють перепис цивільного населення в непідконтрольних уряду районах Донецької і Луганської областей. Про це свідчить звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

12 осіб з непідконтрольних територій Донецької області сказали спостерігачам, що взяли участь у переписі населення.

"У центрі перепису населення, розташованому в навчальному закладі в Горлівці, три жінки і двоє чоловіків, які проводили перепис, повідомили Місії, що люди, які збирають дані для нього, пройшли навчання, їм видали буклети з інструкціями", - сказано в повідомленні.

Біля схожого закладу в Горлівці місцеві жителі повідомили спостерігачам, що перепис населення добре проанонсували в ЗМІ і через SMS.

Того ж дня в місті Голубівка і селищі Лозовське Луганської області двоє жителів розповіли, що особи, які проводять перепис населення, відвідали їх місце проживання, при цьому не вимагали жодних документів для збору даних для перепису.

Нагадаємо, відповідно до проєкту Держслужби статистики, бюджет перепису населення України становить 5 мільярдів гривень. Міністр Кабміну Дмитро Дубілет припустив, що перепис можна замінити створенням єдиного реєстру українців за допомогою об'єднання 6-7 різних реєстрів, в яких "заховані" базові дані про громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram