ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти обмежують роботу місії ОБСЄ на Донбасі, - звіт

На чотирьох пунктах пропуску на окупованій території патрулям СММ ОБСЄ відмовили в пересуванні.

Окупанти обмежують роботу місії ОБСЄ на Донбасі, - звіт
Оккупанты в Бельбеке
Фото: EPA/UPG

На окупованій території Донбасу 14 жовтня патрулям СММ ОБСЄ відмовили в пересуванні на декількох блокпостах російських збройних формувань. Про це свідчить щомісячний звіт ОБСЄ.

"На блокпосту на захід від н. п. Безіменне (непідконтрольний уряду, 100 км від Донецька) двоє озброєних членів збройних формувань не дозволили патрулю місії проїхати, посилаючись на "накази командирів". Перебуваючи на блокпосту, команда СММ не бачила переміщення транспортних засобів через блокпост у жодному з напрямків", - сказано в звіті.

Крім цього, на непідконтрольних уряду блокпосту на північ від н. п. Заїченко двоє окупантів відмовили команді СММ у проїзді в напрямку Саханки, посилаючись на "бойові дії в цьому районі" і "безпека патруля".

На блокпосту на північній околиці непідконтрольного Новоазовська двоє озброєних бойовиків також відмовили патрулю місії в проїзді, посилаючись на "проведення операції в цьому районі".

У пункті пропуску біля непідконтрольного Ізвариного Луганської області член збройних формувань наказав патрулю місії покинути цей район.

У понеділок була затримка на блокпості на північній околиці Петровського, де один із бойовиків дозволив спостерігачам проїхати тільки після 20 хвилин очікування.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що кількість порушень перемир'я на Донбасі різко зросла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram