ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі зросла до 26, двоє бійців загинули

Четверо українських військових отримало поранення і один - бойову травму.

Кількість обстрілів на Донбасі зросла до 26, двоє бійців загинули
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Збройні формування Російської Федерації і її найманці за минулу добу 26 разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого загинуло двоє українських військових, четверо отримало поранення, а ще один - бойову травму. Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Відзначається також активність ворожих снайперів", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 20 обстрілів: п'ять разів біля Мар'їнки - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; тричі неподалік Авдіївки - з гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів; тричі біля Водяного на Приазов'ї - з гранатометів і стрілецької зброї, двічі в районі Новогнатівки - з озброєння БМП-1 і гранатометів; біля Опитного - з міномета калібру 82 мм; двічі неподалік від Павлополя - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; двічі біля Новотроїцького - з гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Піщевика - з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; біля Лебединського - зі станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив шість обстрілів: біля Новолуганського - з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів; двічі неподалік від Луганського - зі станкових протитанкових гранатометів, РПГ і великокаліберних кулеметів; двічі в районі Золотого - з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; біля Травневого - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

З початку цієї доби окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": двічі біля Лебединського - з мінометів калібру 120 і 82 мм і гранатометів; двічі біля Водяного - з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП-1, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Спочатку цієї доби про загиблих і поранених не повідомлялося.

Нагадаємо, вчора в Мінську відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи, однак вона завершилася безрезультатно. Сторони ТКГ так і не змогли домовитися про нові дати розведення військ.

Крім того, сторони не змогли узгодити обмін полоненими, а також відновлення соціальних виплат жителям окупованого Донбасу.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що кількість порушень перемир'я на Донбасі різко зросла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram