ГоловнаСуспільствоВійна

Сайдіка вразили темпи ремонту моста у Станиці Луганській

Початку ремонтних робіт передували три роки переговорів.

Сайдіка вразили темпи ремонту моста у Станиці Луганській
Фото: Луганська обласна державна адміністрація

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік позитивно оцінив перебіг ремонтних робіт на мосту в Станиці Луганській.

Про це він заявив після засідання ТКГ в Мінську, говориться в пресрелізі ОБСЄ.

"Наприкінці минулого тижня я провів два дні на сході України. Зокрема, я отримав інформацію з перших рук про ситуацію в Станиці Луганській. Я був вражений темпами ремонтних робіт на мосту через річку Сіверський Донець", - сказав Мартін Сайдік.

За його словами, 4 жовтня там було відкрито обхідний міст, що значно спростило пересування цивільних осіб. Мартін Сайдік зазначив, що і сам зміг пройти по мосту.

"Я був свідком великого досягнення, яке полегшує перетин лінії зіткнення цивільними особами. Нагадаю, що початку ремонтних робіт передували три роки переговорів", - додав спецпредставник ОБСЄ.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській - єдиний працюючий пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. Рух транспорту по мосту, який був підірваний на початку 2015 року, зараз неможливий. Піший перехід до недавнього часу був організований по тимчасових дерев'яних сходах і настилах.

На початку жовтня 2019 року його замінили на обхідний настил, встановлений на забетоновані ліси.

Міст у Станиці Луганській планується відкрити після ремонту до 15 листопада 2019 року. Раніше називалася інша дата - 27 листопада, але роботи проходять швидше графіка.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації неодноразово повідомляла, що бойовики не виконують зобов'язання щодо ремонту моста в Станиці Луганській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram