ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Згідно з новим законопроєктом, медичне страхування буде обов'язковим і державним, - Радуцький

Коли законопроєкт буде готовий - поки що невідомо.

Згідно з новим законопроєктом, медичне страхування буде обов'язковим і державним, - Радуцький
Фото: Макс Левин

Голова комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький поки що не знає, коли буде готовий законопроєкт про медичне страхування. Про це він розповів у коментарі кореспонденту LB.ua.

"Він готується не в турборежимі. Це занадто фундаментальний законопроєкт, згідно з яким Україна буде жити дуже багато років", - сказав Радуцький. Він також зазначив, що разом з комітетом над законопроєктом працюють Міністерство охорони здоров'я, міжнародні організації та юридичні організації.

На питання про основні принципи, закладені в законопроєкт, Радуцький відповів: "Хороші принципи будуть, дуже хороші", а на питання, яким буде страхування - "Хорошим. Обов'язково державним".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив за два роки впровадити в країні медичне страхування. Це починання викликало багато запитань передусім тому, що в Україні вже впроваджується альтернативна реформа система охорони здоров'я і скасовувати її новий уряд не збирається. Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в інтерв'ю LB.ua сказала, що вона наразі не знає, як страхова медицина буде поєднуватися з поточною реформою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram